Schoolplein wordt groen

De Tweern, onderdeel van Kindcentrum De Marel, is één van de scholen in Zeeland die subsidie zal ontvangen van IVN-Zeeland, de provincie Zeeland en de Gemeente Goes, voor vergroening van het schoolplein. Dit schooljaar toveren wij een deel van ons grijze tegelplein, achter en naast het gebouw, om naar een groen schoolplein met twee gezellige buitenlokalen.
Toveren… dat doen we met heel veel mensen. De leerlingen, het team, de werkgroep groen plein, de doegroep groen plein, vrijwilligers, ouders/verzorgers, Markusse bv. (graaf en grondwerkzaamheden) en andere lokale bedrijven. Alles onder leiding van architect Jootje Vaas. Een groen plein is goed voor het klimaat, de biodiversiteit en de leerlingen. Via foto’s op deze site is de vergroening van het plein te volgen.
Meer info: www.ivn.nl/groenerevolutiezeeland

15 april 2024

Moestuinbakken

Er zijn 7 moestuinbakken gemaakt.
Nu kan het leuke werk beginnen…
Grond kruien!

16 november 2023

De composthopen
We hebben een composthoop gemaakt op het groene plein. De kinderen vonden het erg leuk om bladeren op te vegen en deze naar de composthoop te brengen. Inmiddels zijn onze kleine kruipende insectenvriendjes al druk bezig om alle bladeren op te eten en er compost van te maken. Daar hebben ze rustig de tijd voor nodig .
Maar nog niet alle bladeren zijn van de bomen dus  we hebben er een composthoop bijgemaakt.

7 juni 2023

Vandaag zijn de nieuwe meubels bezorgd van het nieuwe buitenleslokaal. Wat is het mooi geworden! De kinderen kunnen nu starten met de buitenlessen en het is ook geschikt om tussen de middag lekker te lunchen. We zijn er erg blij mee!

5 december 2022 ↓

november/december 2022: bloembollen planten ↓

18 november 2022 ↓

23 september 2022 ↓

24 juni 2022 ↓

14 juni 2022 ↓

2 juni 2022 ↓

31 mei 2022 ↓